info@mind-lab.gr

Blog

Τι μπορεί να κάνει το Life Coaching για εσένα

Συχνές εφαρμογές Life Coaching – Δεν ξέρω τι σπουδές ή επάγγελμα να ακολουθήσω. Θέλω να μου αρέσει, να είμαι καλός-ή σε αυτό και να μου δίνει νόημα – Θέλω να πάρω πτυχίο, έχω κολλήσει και δεν μπορώ να οργανωθώ – Έχω ένα σχέδιο και δεν ξέρω πώς να το θέσω σε εφαρμογή – Η σκέψη… Δείτε περισσότερα »

Οι παγίδες της σκέψης

Η γνωσιακή συμπεριφοριστική θεωρία λέει ότι τα συναισθήματα δεν “προκύπτουν” από το πουθενά, αλλά ότι πάντα προηγείται μια σκέψη η οποία προκαλεί και κάποιο ή κάποια από αυτά. Ο τρόπος δηλαδή με τον οποίο αισθανόμαστε συνδέεται με τον τρόπο με τον οποίο ερμηνεύουμε και σκεφτόμαστε αναφορικά με μια κατάσταση. Οι σκέψεις μας είναι πολύ γρήγορες… Δείτε περισσότερα »

Να μείνεις ή να φύγεις;

Ας πούμε ότι περνάει το στάδιο του ενθουσιασμού για τον άλλον ή για την άλλη και ότι μια σχέση αρχίζει να παγιώνεται. Τότε έρχεται ένα άλλο στάδιο, κατά το οποίο τρωγόμαστε με τα ρούχα μας και προσπαθούμε να καταλάβουμε αν ο άνθρωπος που έχουμε δίπλα μας είναι η σωστή επιλογή και αν θα αντέχαμε μια… Δείτε περισσότερα »

Μη φοβάσαι τίποτα

Θα φαινόταν φυσιολογικό να φοβάσαι να μπεις στο κλουβί ενός λιονταριού, για παράδειγμα, ή να περπατήσεις σε σχοινί πάνω από έναν καταρράκτη ή να ξέρεις ότι σε κοιτάζει ο Τσακ Νόρις, αλλά εσύ δεν μπορείς να τον δεις. Δεν λέω, όλα τα δίκια με το μέρος σου. Αν το καλοσκεφτείς όμως, οι περισσότεροι φοβισμένοι άνθρωποι… Δείτε περισσότερα »

Ποίηση και Ψυχιατρική

Το εξαιρετικό αυτό άρθρο έχει γραφτεί από την Αγγελική Ζουμπούλη και τον καθηγητή μου, Παναγιώτη Ουλή και αναδημοσιεύω με την άδεια του ηλεκτρονικού περιοδικού για την ποίηση http://www.poema.gr/ Photo: Des Pina Η θέση της ποίησης ψυχικά ασθενών στην καθημερινή κλινική πράξη Παρουσίαση μίας περίπτωσης Αγγελική Ζουμπούλη, Παναγιώτης Ουλής  Η περιθωριοποίηση του ρόλου των ανθρωπιστικών σπουδών στην… Δείτε περισσότερα »

Η θετική σκέψη φτάνει; (Όχι).

Ένα από τα πιο δημοφιλή μαθήματα στο Χάρβαρντ είναι το μάθημα της Θετικής Ψυχολογίας, το αμφιθέατρο είναι ασφυκτικά γεμάτο επειδή ο καθηγητής, Tal Ben Shahar, έχει αναπτύξει μια θεωρία για την ευτυχία που φαίνεται να πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα από τις ήδη υπάρχουσες. Δεν πρόκειται για διαλέξεις που στόχο έχουν να σε γεμίσουν θετικές σκέψεις… Δείτε περισσότερα »

Ποια είναι η διαδικασία του coaching;

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε συνοπτικά τη διαδικασία του coaching.

Ένας σίγουρος δρόμος για την κατάθλιψη (λέει ο κ. Χοκ)

Ακόμη και να μην έχεις κατάθλιψη, καλό είναι να έχεις υπόψη σου τι μπορεί να οδηγήσει κάποιον άνθρωπο σε αυτήν. Σύμφωνα με το συμπαθέστατο και ευκολονόητο βιβλιαράκι του Πωλ Χοκ, αυτά είναι η αυτοεπίκριση, η αυτολύπηση και ο οίκτος για τους άλλους. Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου: «Aυτό το βιβλίο απευθύνεται σε όλους εκείνους που… Δείτε περισσότερα »

MindLab!

Το MindLab είναι το νέο site του Γιώργου Σαλαμά, που αφορά τη Συμβουλευτική και το Coaching. Το blog είναι καθαρά προσωπικό και σε αυτό θα βρείτε άρθρα από όλους τους τομείς που με ενδιαφέρουν εκτός από τη συμβουλευτική, όπως είναι για παράδειγμα η φιλοσοφία, η ψυχιατρική, η ψυχοπαθολογία, αλλά και παρουσιάσεις βιβλίων. Τα άρθρα αυτά… Δείτε περισσότερα »